Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с 156

Здравейте аз съм нов във форума приветствам ви!

От известно време (няколко години) имам Alfa Romeo 156 TS 2.0.

Колата е доста добра много ми харесва всичко в нея пръснах доста средства и доста нерви да ходя по сервизи,но не искам да я сменям заради некомпетентни "майстори"

Карам на Газ (просо нямам възможност на друго) , с пълен инжекцион е и когато запали върви
    (в студа се пали трудно но това е отделен въпрос)
    Та да ви кажа за проблема ,когато я запаля и оставя
    колата започва да губи мощност ,падат оборотите и гасне ,трябва постоянно да се припомва и да се подава газ,има случай в които не гасне ,но оборотите мн играят и също при по висока скорост (говоря за около 60 -70 Км/ч) ,при натисна спирачка плавно оборотите започват да намаляват ,което е нормално ,но както си намаляват плавно ,като натисна съединителя за да превключа на по ниска предавка ,оборотите рязко падат под 1000 и има опастност да изгасне ,което не е никак приятно на пътя :Х ,а понякога при самото запалване ,директно дига до 1000 оборота и гасне.

Ако някой има предложения ще се радвам да ги чуя, от Пловдив съм и също ,ако знаете някои сервиз с персонал които разбира от алфи , моля споделете
    Мерси предварително!!!
    Ако съм объркал раздела извинявам се !

Този проблем само при работа на газ ли го има? На бензин как се държи?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Прави проблема и на бензин и на газ , дори след сервиз е карах известно време само на бензин и пак го имаше проблема.

Comment

Диагнастика трябва. Докато не се направи да работи добре на бензин, нищо добро не може да се очаква и на газ. Без диагностика само може да се гадае. Дебитомер, дросел, мотор за празен ход.........

PS: На колко хиляди е колата? Може да е позапушен и катализаторът.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:47.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

ДИАГНОСТИКА
          Last edited by tonov; d.m.y г., 18:10.
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Ами малко се обърках и ви заблудих,значи колата я направихме да върви на Бензин и казаха да не е прехвърляме на газ ,само на бензин ,да я закараме до някой газаджииски сервиз (ландзи-рензо) ,да я направят според бензина,на бензин вървеше доста добре , но имаше 1 шум ,който периодично издаваше и сякаш тресеше таблото, след като я прехвърлих на Газ (след ремонта в газ-сервиза) всичко беше - ПРОВАЛ... не бяха направили нищо газаджиите и само дето отлетяха пари на вятъра...
            Съжалямвам за въпроса, ама не съм много на ясно , къде да направя диагностиката ?
            Колата е на 205 000 КМ

Пак да ви попитам да ми препоръчате някои сервиз ?
            Мерси предварително!
            Извинявам се ,че ви тормозя с проблема си ,но наистина ми е писнало вече.
            Last edited by baikoli; d.m.y г., 23:26.

Comment

Е колега как да ти кажат като не знаят от къде си?
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Е колега как да ти кажат като не знаят от къде си?
                Той е написал в първия пост, че е от Пловдив

Ма не е лошо да го сложи и в профила.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  Той е написал в първия пост, че е от Пловдив

Ма не е лошо да го сложи и в профила.
                  Така е и аз очаквам да е в профила ма нъц и не видях поста както трябва
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от baikoli Покажи съобщение
                    Ами малко се обърках и ви заблудих,значи колата я направихме да върви на Бензин и казаха да не е прехвърляме на газ ,само на бензин ,да я закараме до някой газаджииски сервиз (ландзи-рензо) ,да я направят според бензина,на бензин вървеше доста добре , но имаше 1 шум ,който периодично издаваше и сякаш тресеше таблото, след като я прехвърлих на Газ (след ремонта в газ-сервиза) всичко беше - ПРОВАЛ... не бяха направили нищо газаджиите и само дето отлетяха пари на вятъра...
                    Съжалямвам за въпроса, ама не съм много на ясно , къде да направя диагностиката ?
                    Колата е на 205 000 КМ

Пак да ви попитам да ми препоръчате някои сервиз ?
                    Мерси предварително!
                    Извинявам се ,че ви тормозя с проблема си ,но наистина ми е писнало вече.
                    Динекспрес на Пещерско шосе, само там успяха да ми прочетат климатроника. Диагностиката ще ти е 36лв и ди дават разпечатка с проблемите и състоянието на системите.
                    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                    ex Alfa 156 1,9 JTD
                    ex Alfa 75 1,8

Comment

Пораспитах малко за предните й ремонти и на диагностиката са оставали 3 грешки накрая ,които не можели да изчистят. Не знам какви са грешките ,не мога да ви кажа ,нямам информация за тях.

Comment

Първоначално публикувано от baikoli Покажи съобщение
                        Пораспитах малко за предните й ремонти и на диагностиката са оставали 3 грешки накрая ,които не можели да изчистят. Не знам какви са грешките ,не мога да ви кажа ,нямам информация за тях.
                        Значи пак опираме до мръсната дума
                        ДИАГНОСТИКА
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Working...
                        X